1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim)

1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( Ben zeytinyağı kullandım ama fark etmez)
  • yarım çay bardağı sirke (elma veya üzüm fark etmez)
  • yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 2 adet yumurta(sarısı üzerine beyazı içine)
  • 6-7 su bardağı un (ben 7 su bardağı kullandım)

1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim) Tarifi Yapılışı

Tarifime geçmeden önce bu tarif benim değil 65 yaşındaki halam ın yıllardır kullandığı ve çevresine de tavsiye ettiği bizim de ondan öğrendiğimiz bir tarif biz bu tarifi genelde ramazan ayında yaparız bayrama özel olarak ama bu sene kuru pastam çabuk bitince eşim in ısrarı ile tekrar yaptım ve sizinle paylaşmak istedim haydi geçelim tarifimize😘
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

  1. Öncelikle bütün malzemeleri yukarıdaki sıraya göre bir kaba ekleyelim
  2. Yaklaşık 15 dakika boyunca hamuru yoğuralım unu azar azar ilave ederek işlemi tamamlayalım.
  3. Hamurumuz biraz cıvık kalıyor ama siz aldanıp ta kesinlikle 7 bardak tan fazla un eklemeyin.
  4. Yağlı bir hamur olduğu için 10 bardak ta ekleseniz hamur alacaktır
  5. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  6. Daha sonra yumurta sarısına ardından çörek otu ve susam a beleyip yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  7. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ben genelde dakika tutmam altına bakıyorum kızarmış ise hemen çıkarıyorum işte bu kadar şimdiden deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun 😍( unutmadan ben bu tarif ile iki tepsi tuzlu pasta elde ediyorum )

1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim )

1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim )

1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim )

1 Sene Bayatlamayan Tuzlu Pasta (Mutlaka Deneyin Derim )

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir