Kurabiye Tarifleri
3 Malzemeyle İçinde Katıyağ Olmayan Pastahane Kurabiyesi
3 Malzemeyle İçinde Katıyağ Olmayan Pastahane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4, 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 100 gr kadar sütlü veya bitter çikolata
- Antep fıstığı veya Hindistan cevizi
3 Malzemeyle İçinde Katıyağ Olmayan Pastahane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 3 yumurta ve bir bardak pudra şekerini rondodan geçiririz.Daha sonra sıvı yağı, 1 paket vanilyayı ekleyip rondoyla karıştırırız.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek bir adette kabartma tozunu ekler elle yoğurmaya başlarız 4 su bardağı un ekledim güzel yumuşak hamur elde ettim.
- Ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarladım ve şekillendirdim öncelikle fırını 150 derecede 10 dk pişirdim.
- Daha sonrada 130 dereceye alarak kurabiyeleri beyaz bir şekilde pişirdim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonrada benmari usulu erittiğim çikolataya uç kısımlarını batırıp çıkartıp yağlı kağıda dizdim.
Yapanlara şimdiden afiyet şifa olsun 10 numara 5 yıldız kurabiyeler çok beğenilerek yenildi.