3 Tür Mozaik Pasta

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » 3 Tür Mozaik Pasta
3 Tür Mozaik Pasta

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 13.04.2015  |   Okunma : 75  |   Yorum : 0

 3 Tür Mozaik Pasta

Malzemeler:
* 1 paket kakao (50 gram veya 75 gr)
* 2 paket vanilya
* 1 paket katı yağ
* 1,5 su bardağı şeker
* 500 gram süt
* 1 adet yumurta
* 2 paket çifte kavrulmuş bisküvi (150-175 gramdan yaklaşık 300-350 gram kadar oluyor)
Not:
* Temsili fotoğraf kullanılmıştır.
* 1 ve 2. tür için her tür süsleme yapılabilir. Hindistan cevizi, ezilmiş şam fıstığı, fındık vs.
* Bütün tariflerin içine muz koyabilirsiniz. 1. ve 2. tür için çok ince dilimlenmişler iyi gider. 3. tür de muz başparmak boyunda kesilmiş, bütün yuvarlak olarak koyulursa güzel oluyor.
* Hormonsuz, doğal küçük dağ çileklerininden bulabilirseniz, çikolatayla olan tadları çok uyumludur. Tadı ve kokusu çikolatayla birleşince tadı ve kokusundaki harmoni insanı bitiriyor.
* Çikolata zevkiniz keskin ise 2 paket bisküviyi 2 ’side kakaolu bisküvi olacak şekilde kullanınız. Orta halli bir çikolata zevkiniz varsa, 1′i sütlü bisküvi, 1′i kakaolu bisküvi olacak şekilde kullanın.
* Yumuşak bir çikolata tadı zevkiniz varsa, 2 bisküviyi çifte kavrulmuş olarak kullanın. Özellikle 2. türde çifte kavrulmuşlar çok güzel gidiyor.
* Şekerin tadını az bulursanız yarım su bardağı kadar daha ekleyin. Damak tadınıza göre…
* Deneme yanılma yoluyla tam anlamıyla damak tadınıza uyan bir mozaik pasta yapmayı öğrenirsiniz. (Bisküvi çeşidi, şeker miktarı, yarım paket daha fazla kakao kullanmak, ya da içine erimiş çikolata parçaları koymak gibi…)

Hazırlanması:
* 1 paket yağı küçük bir tavada kısık ateşte erimeye bırakın. Bu esnada 1 adet yumurtayı iyice çırpın (köpürene kadar).
* 500 gram süt, kakao, vanilya ve şekeri iyice çırpın. Eriyen yağı sütlü karışıma karıştırın.
* Çırpılmış yumurtayı koyun ve yine iyice karıştırın. (En sonda koymanız tavsiye edilir. Eriyen yağ sütle birleşince iyice ılıklaşacaktır. Yumurtayı pişirmeyecektir.)
1. Tür Mozaik Pasta : (bisküvi katmanları yapacaksanız)
* 1 paket bisküviyi yarısı tam toz, yarısı biraz kırık parçalı olacak şekilde karışıma katın. 2. paket bisküvi katmanlarda kullanılır.
* Bisküvileri tabana bütün olarak yerleştirin. Yukarıdaki karışımı birazcık ısıtıp (çok değil) bu katmanların arasına koyun. Karışımın çok hafif olan sıcaklığı bisküvilere biraz işleyecek ve onları yumuşatacaktır.
* 1,5-2 cm olacak şekilde karışımı, 1 kat bisküvi olacak şekilde katmanları yapın. En üstü karışımla kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyin.
2. Tür Mozaik Pasta : (karışık yapacaksanız)
* (Ben bu modeli daha çok seviyorum.) Bütün bisküvileri toz haline gelinceye kadar ezin. Karışımın içine koyun. Bisküviler karışımın içinde gözükmeyecek hale gelinceye kadar karıştırın.
* İsterseniz genişce ve yayvanca bir kaba boşaltın (tepsiye benzer bişey de olabilir.)
* Tepsinin altına jelatin/alüminyum folyo koyabilirsiniz. Lokum kalınlığında olacak şekilde iyice yayın. Dondurucuya atın. 4-5 saat kalsın.
* Çıkartıp küçük küpler şeklinde kesin. Soğukken yiyin. (Ağzınızda eriyecektir ve acayip serin olacaktır. Yaz günleri için ideal.) Yenilecek kadarı kesip geri kalanını yine buzluğa koyun.
3. Tür Mozaik Pasta : (piramit şeklinde yapacaksanız)
* (Genelde kakaolu geniş kare bisküvilerden yapılan modeldir.) Bir paket kare bisküviyi açın. Yanyana olacak şekilde 3′er 3′er bir jelatinin üstüne dizin. (Yatayda 3, dikeyde ortalama 5-6 sıra olacak şekilde.)
* İkinci bir kişi yardımıyla jelatinin yanlarından hafifce kaldırın. Kap şekline gelen bisküvilerin içine karışımı dökün. (İsterseniz içine muz da koyabilirsiniz.)
* Karışımdan yine biraz daha dökün. Jelatini piramit haline getirin. Jelatini sıkıca kapatıp, piramiti kalıp haline getirin. Buzluğa atın. (Jelatin kalıp iyi tutsun diye mandallanabilir. 5-6 adet mandal yeterli olur)

Malzemeler:
* 1 paket kakao (50 gram veya 75 gr)
* 2 paket vanilya
* 1 paket katı yağ
* 1,5 su bardağı şeker
* 500 gram süt
* 1 adet yumurta
* 2 paket çifte kavrulmuş bisküvi (150-175 gramdan yaklaşık 300-350 gram kadar oluyor)
Not:
* Temsili fotoğraf kullanılmıştır.
* 1 ve 2. tür için her tür süsleme yapılabilir. Hindistan cevizi, ezilmiş şam fıstığı, fındık vs.
* Bütün tariflerin içine muz koyabilirsiniz. 1. ve 2. tür için çok ince dilimlenmişler iyi gider. 3. tür de muz başparmak boyunda kesilmiş, bütün yuvarlak olarak koyulursa güzel oluyor.
* Hormonsuz, doğal küçük dağ çileklerininden bulabilirseniz, çikolatayla olan tadları çok uyumludur. Tadı ve kokusu çikolatayla birleşince tadı ve kokusundaki harmoni insanı bitiriyor.
* Çikolata zevkiniz keskin ise 2 paket bisküviyi 2 ’side kakaolu bisküvi olacak şekilde kullanınız. Orta halli bir çikolata zevkiniz varsa, 1′i sütlü bisküvi, 1′i kakaolu bisküvi olacak şekilde kullanın.
* Yumuşak bir çikolata tadı zevkiniz varsa, 2 bisküviyi çifte kavrulmuş olarak kullanın. Özellikle 2. türde çifte kavrulmuşlar çok güzel gidiyor.
* Şekerin tadını az bulursanız yarım su bardağı kadar daha ekleyin. Damak tadınıza göre…
* Deneme yanılma yoluyla tam anlamıyla damak tadınıza uyan bir mozaik pasta yapmayı öğrenirsiniz. (Bisküvi çeşidi, şeker miktarı, yarım paket daha fazla kakao kullanmak, ya da içine erimiş çikolata parçaları koymak gibi…)

Hazırlanması:
* 1 paket yağı küçük bir tavada kısık ateşte erimeye bırakın. Bu esnada 1 adet yumurtayı iyice çırpın (köpürene kadar).
* 500 gram süt, kakao, vanilya ve şekeri iyice çırpın. Eriyen yağı sütlü karışıma karıştırın.
* Çırpılmış yumurtayı koyun ve yine iyice karıştırın. (En sonda koymanız tavsiye edilir. Eriyen yağ sütle birleşince iyice ılıklaşacaktır. Yumurtayı pişirmeyecektir.)
1. Tür Mozaik Pasta : (bisküvi katmanları yapacaksanız)
* 1 paket bisküviyi yarısı tam toz, yarısı biraz kırık parçalı olacak şekilde karışıma katın. 2. paket bisküvi katmanlarda kullanılır.
* Bisküvileri tabana bütün olarak yerleştirin. Yukarıdaki karışımı birazcık ısıtıp (çok değil) bu katmanların arasına koyun. Karışımın çok hafif olan sıcaklığı bisküvilere biraz işleyecek ve onları yumuşatacaktır.
* 1,5-2 cm olacak şekilde karışımı, 1 kat bisküvi olacak şekilde katmanları yapın. En üstü karışımla kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyin.
2. Tür Mozaik Pasta : (karışık yapacaksanız)
* (Ben bu modeli daha çok seviyorum.) Bütün bisküvileri toz haline gelinceye kadar ezin. Karışımın içine koyun. Bisküviler karışımın içinde gözükmeyecek hale gelinceye kadar karıştırın.
* İsterseniz genişce ve yayvanca bir kaba boşaltın (tepsiye benzer bişey de olabilir.)
* Tepsinin altına jelatin/alüminyum folyo koyabilirsiniz. Lokum kalınlığında olacak şekilde iyice yayın. Dondurucuya atın. 4-5 saat kalsın.
* Çıkartıp küçük küpler şeklinde kesin. Soğukken yiyin. (Ağzınızda eriyecektir ve acayip serin olacaktır. Yaz günleri için ideal.) Yenilecek kadarı kesip geri kalanını yine buzluğa koyun.
3. Tür Mozaik Pasta : (piramit şeklinde yapacaksanız)
* (Genelde kakaolu geniş kare bisküvilerden yapılan modeldir.) Bir paket kare bisküviyi açın. Yanyana olacak şekilde 3′er 3′er bir jelatinin üstüne dizin. (Yatayda 3, dikeyde ortalama 5-6 sıra olacak şekilde.)
* İkinci bir kişi yardımıyla jelatinin yanlarından hafifce kaldırın. Kap şekline gelen bisküvilerin içine karışımı dökün. (İsterseniz içine muz da koyabilirsiniz.)
* Karışımdan yine biraz daha dökün. Jelatini piramit haline getirin. Jelatini sıkıca kapatıp, piramiti kalıp haline getirin. Buzluğa atın. (Jelatin kalıp iyi tutsun diye mandallanabilir. 5-6 adet mandal yeterli olur)

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin