«

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine, beyazı hamurun içine)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça(domates, biber ikisinden de ) dilediğiniz kadar maydanoz
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı susam(üzerini süslemek için)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, pudra şekeri, sirke, tuz, kabartma tozu, un bir kapta karıştırılır.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Benim hamurum 2, 5 su bardağı un aldı.
  3. Daha sonra hamur 4 eşit parçaya ayrılır.
  4. Bir tanesi sade, bir tanesi çörekotlu, bir tanesi salça ve maydanoz, sonuncusu da hindistan cevizi karıştırılarak 4 çeşit hamurumuz elde edilir.
  5. Daha sonra dilediğimiz gibi şekil verip, hindistan cevizli olan hariç diğerlerinin üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Benimki 20 dakikada pişti.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💜

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

4 Çeşit Tuzlu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *