«

Acı Badem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bar badem unu
  • 1+1/2 (yarım) bardak toz şeker
  • 6 adet yumurta beyazı
  • 1 çorba kas limon suyu (piştikten sonra)
  • Krema torbası yada yumurta poşeti

Acı Badem Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Mis kokusuyla gerçek acı badem kurabiyesi reçetesi❤ Yapımı da oldukça kolay😁
Ben bu kurabiyeyi pasta yaptığım zamanlarda yapıyorum çünkü pastacı kremasına kullandığım yumurta sarılarından artan beyazları değerlendirmenin en güzel yolu😊🌹

  1. Tencereye şeker yum beyazları ve badem unu alınır spatula ile karıştırılır birbirine yedirilir.
  2. Ocağın altı açılır orta teste sürekli spatula ile dipten sıyırma şeklinde karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir.
    Görselde detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
  3. Pişen harç ocaktan alınıp soğuması için başka bir kaba alınır limon suyu katıp karıştırılır soğumaya bırakılır
  4. İyice soğuyan harç krema torbasına alınır makaron şeklinde yağılı kağıtlı tepsiye sıkılır.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece de tahmini 18 dakika dakikada pişecektir.
  6. Fırında üzeri kabuk olana kadar pişmesi yeterlidir.
  7. İlk sıcaklığı çıkınca birbirine yapıştırabilirsiniz soğudukça kendi kendine sabitlenecektir😉 Afiyet olsun❤

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Acibadem Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *