Kurabiye Tarifleri

Acılı Kurabiye

Acılı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası)
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber (isteğe bağlı tatlı biberde kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4, 5 su bardağı un

Acılı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  2. Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.
  4. Hamuru yumuşak olmalı.
  5. Hamurumuzu 1 saat dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlak şekil verip tepsiye dizelim.
  7. Daha sonra ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Acılı Kurabiye

Acılı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı