Kurabiye Tarifleri
Acılı Kurabiye

Acılı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası)
- 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber (isteğe bağlı tatlı biberde kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 4, 5 su bardağı un
Acılı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.
- Hamuru yumuşak olmalı.
- Hamurumuzu 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlak şekil verip tepsiye dizelim.
- Daha sonra ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.