Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Aksaray S Kurabiyesi

Ağızda Dağılan Aksaray S Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri 200 ml.
- 3 su bardağı un
Ağızda Dağılan Aksaray S Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle işimize tereyağı eritmekle başlıyacağız. Erittikten sonra hamuru yoğuracağımız kaba boşaltıp buzdolabına donması için bırakıcağız. 15 20 dk. donuyor dolaptan çıkardıktan sonra ortasından bıçakla delip akan suyunu döküp elimizle yoğurmaya başlıyacağız. bu süreç ne kadar uzun olursa kurabiye o kadar güzel olur.
- Yoğurdukca bembeyaz krem kıvamına gelicek. Ardından pudra şekeri ni de ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Birazdaha yoğurduktan sonra ununu yavaş yavaş yedire yedire ekliyoruz.
- Yumuşak bir kıvam elde edince hamurdan parçalar alıp elimizde yuvarlayarak çubuklar elde ediceğiz uzunluğunu nasıl isterseniz bıçakla verev şeklinde kesip iki elimizle uçlarından tutup S şeklini veriyoruz.
- Daha sonra 180 derecede hafif altı pembeleşene kadar pişireceğiz üstü beyaz kalacak şekilde isteğe bağlı hafif pembeleştirebilirsiniz ben biraz pembeleşene seviyorum kafiyet olsun umarım beğenirsiniz