Kurabiye Tarifleri

Ağızda Dağılan Ayvalı Kurabiyem

Ağızda Dağılan Ayvalı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN;

  • 200 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İÇ MALZEME

  • 1 adet ayva (Rendelenmiş şekilde)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN

  • Pudra şekeri

Ağızda Dağılan Ayvalı Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  1. Tüm hamur malzemelerini derin bir kaba koyun.
  2. Unu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin
  3. Hamur elde edildikten sonra 20 dk dinlenmeye bırakalım. 🙂
  4. İç malzemeye geçelim:)1 adet rendelenmiş ayvanın içerisine toz şekerimizi ekleyerek pişirelim.
  5. Pişirdikten sonra ocaktan alıp içerisine tarçın ve ufalanmış cevizimizi ilave ederek soğumaya bırakalım.
  6. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak avucumuzda açalım.
  7. 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyup kapatarak elimizde yuvarlayalım.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
  9. Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN:)

Ağızda Dağılan Ayvalı Kurabiyemm

Ağızda Dağılan Ayvalı Kurabiyemm

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı