Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao (Hamurun yarısı için)
  • Aldığı kadar un

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarini, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştıralım.
  2. Azar azar un ilave edelim. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. İyice yoğurduğumuz hamuru iki bezeye ayıralım. Birine kakaoyu ilave edip yoğuralım.
  3. Diğer hamuru da kakao miktarı kadar yani bir kaşık un ekleyelim ve onu da yoğuralım. Hamurumuz kesinlikle sert olmasın. O yüzden ununu konrollü bir şekilde koymakta fayda var.
  4. İki ayrı hamurumuzdan da küçük (bilye kadar) parçalar alıp yuvarlaklar yapalım. Çiçek şeklini verip (resimde göründüğü gibi) fırına sürelim. 170 derecede 15 dakika pişirip afiyetle yiyin.

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Ağızda Dağılan Çiçekli Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir