Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4/2 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin
  • 4/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1. 5 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Damla çikolata

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle biskin yağ yapılır. ☆Biskin;Margarini eritiyoruz ılıdıktan sonra buzdolabına koyup 3 saat bekliyoruz tekrar donuyor sonra üzerindeki yağı yoğurma kabına alıyoruz altında biriken suyu da döküyoruz.
Biskin yağı  pudra şekeri  ile karıştırılır.Sıvı yağ  ve yumurta da eklenir.Kalan malzemelerde elenerek eklenir .Ele yapışmayan hamur  elde edilir.Minumum 10 dakika  dolap da dinlendirilir.Dinlenen hamurdan istenilen boyutta parçalar  alınır  .Damla çikolatalar hafif bir şekil de bastırılarak tepsiye koyulur. Önceden  ısıtılmış  fırın da 180 derecede pişirilir.Kontrollü şekilde pişirmenizi tavsiye  ederim  .Benim fırınım 7 dakikada pişirdi altı  pembeleşmeye yakın  fırından  alırsak  kurabiyesi beyaz kalacaktır.Kime yaptıysam kurabiyeyi çok  beğenerek  tarifini  istediler  inşallah  sizde  beğenirsiniz.Afiyet  olsun  🙂
 

, Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir