«

Ağızda Dağılan Dereotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarim adet dereotu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • İsteğe göre mavi haşhaş

Ağızda Dağılan Dereotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kabta ısıtılmış tereyağı, sıvı yağ, yumurtanın akı, tuz, şeker, çörekotu güzel bir şekilde karıştırılır.
  2. Dereotu un ve kabartma tozu eklenerek hamur yumuşak oluncaya kadar yoğurulur. Fazla sert olmayacak şekilde olacak.
  3. Yoğurulan hamurlar top top yuvalanarak tepsiye dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülerek mavi haşhaş dökülür isteğe göre.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilmeye bırakılır.

Agızda Dagılan Dereotlu Kurabiye

Agızda Dagılan Dereotlu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *