Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 3-3. 5 su bardağı un
- Çörek otu
- Kabak çekirdeği
Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yoğuruyoruz.
- Yumuşak fakat şekil verebileceğimiz bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan bir parça koparıp uzunlamasına yuvarlıyoruz ve resimdeki gibi keserek şekillendiriyoruz (farklı şekillerde yapabilirsiniz).
- Önceden unladığımız (kesinlikle yağ veya yağlı kağıt olmasın!) fırın tepsisine diziyoruz.
- Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve çörek otu serpiştiriyoruz.
- 170 dereceye önceden ısıttığımız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.