Kurabiye Tarifleri

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3-3. 5 su bardağı un
  • Çörek otu
  • Kabak çekirdeği

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak fakat şekil verebileceğimiz bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan bir parça koparıp uzunlamasına yuvarlıyoruz ve resimdeki gibi keserek şekillendiriyoruz (farklı şekillerde yapabilirsiniz).
  5. Önceden unladığımız (kesinlikle yağ veya yağlı kağıt olmasın!) fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve çörek otu serpiştiriyoruz.
  7. 170 dereceye önceden ısıttığımız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Ağızda Dağılan Elti Boğan Tarifi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı