Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Hoş Tad Bırakan İncirli Kurabiye
Ağızda Dağılan Hoş Tad Bırakan İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya (Tereyağ margarin )
- 1 yumurta
- 2 çay bardağı buğday nişastası
- 10 adet kuru incir (Biraz sudan geçirip süzdükten sonra kuruyunca küçük küp şeklinde doğranacak )
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Ayçiçek yağı)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ( Zorunlu değil )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı( Silme ) toz tarçın
- 3 su bardağı elenmiş un
Ağızda Dağılan Hoş Tad Bırakan İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler karıştırılır. Doğranmış kuru incirler de ilave edilir.
- En son elenmiş un eklenir. Yumuşak yuvarlanabilir bi hamur elde edilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında altları ve üstü kızarana kadar pişirilir. Çok kızarmasın.
- Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. En son pudra şekeri ile süslenir.
Afiyetle. .