Ağızda Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızda Dağılan Kristal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 kaşık kakao
  • 1 vanilya
  • 1/2 (yarım) kabartma tozu
  • 2, 5 çay bardağı un (Hamurun formuna/durumuna göre arttırın yada azaltın)

Kurabiyeyi bulamak için:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker

Ağızda Dağılan Kristal Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini krem kıvamı olana dek karıştırınız.
  2. Üzerine kakao nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı katınız.
  3. Unu temkinli ekleyiniz ki hamurunuz sert olmasın.
  4. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde yuvarlayın ve ayrı bir kaseye aldığınız toz şekere bulayınız.
  5. Kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra üzerrlerine küçük çukurlar açınız.
  6. 200 dercede 15-20 dk pişmesi yeterli oluyor. çok sertleşmeden fırından çıkarınız ve ılıdıktan sonra üzerine çikolata kreması sürünüz.
    Yarasın 😉

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Ağızga Dağılan Kristal Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir