Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kristal Kurabiye
Ağızda Dağılan Kristal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 kaşık kakao
- 1 vanilya
- 1/2 (yarım) kabartma tozu
- 2, 5 çay bardağı un (Hamurun formuna/durumuna göre arttırın yada azaltın)
Kurabiyeyi bulamak için:
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
Ağızda Dağılan Kristal Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini krem kıvamı olana dek karıştırınız.
- Üzerine kakao nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı katınız.
- Unu temkinli ekleyiniz ki hamurunuz sert olmasın.
- Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde yuvarlayın ve ayrı bir kaseye aldığınız toz şekere bulayınız.
- Kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra üzerrlerine küçük çukurlar açınız.
- 200 dercede 15-20 dk pişmesi yeterli oluyor. çok sertleşmeden fırından çıkarınız ve ılıdıktan sonra üzerine çikolata kreması sürünüz.
Yarasın 😉