Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta (birinin beyazı dışına)
  • 1 su bardağı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram tereyağı (isteyen margarin kullanabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ağızda Dağılan Susamlı Simit Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı, bir çay bardağı sıvı yağ ve 2 yumurtanın sarısını yağın içine kırıyoruz. (beyazını üzerine kullanacağız)
  2. Bunları güzelce harmanlıyoruz yavaş yavaş unu ekliyoruz onun üzerine tuz ve bir paket kabartma tozunu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru dinlenmek üzere dolapta 15-20 dakika kadar bekletiyoruz.
  4. Beklettiğimiz hamurları dolaptan alıp küçük halkalar halinde yapıp önce yumurta beyazına sonra susama batırarak tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Şimdiden deneyenlere afiyet olsun mis gibi ağızda dağılan sizlere layık güzel simitçikler elde ediyoruz.

Pişirme süresi herkesin kendi fırınına göre değişebilir ona göre fırınlarınızı ayarlayın teşekkürler.

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Ağızda Dağılan Susamlı Simit

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir