Ağızda Dağılan Tarçınlı ve Sade Kurabiye

Ağızda Dağılan Tarçınlı ve Sade Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarim paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un (kontrollü)

Bulamak için

  • Pudra şekeri
  • Tarçın

Ağızda Dağılan Tarçınlı ve Sade Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle un hariç bütün malzemelerimizi biraz elimizle karıştırıyoruz, sonra unu ilave edip hamurumuzu hazırlıyoruz.
Sonra hamurdan fındıktan biraz daha büyük parçalar kopartıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında kurabiyeler az pembeleştiğini görünce çıkaralım çok pişmeyecek.İlk sıcaklıkları çıktıkdan sonra hemen bir tabağa tarçın karıştırılmış pudra şekere kurabiyelerimizi yavaşca tabağı ileri geri her yerine buluyoruz.Ben yarısınıda sade pudra şekerine buladım. Sizde isterseniz yapabilirsiniz.Bu ölçüden 2 tepsi dolusu çıkıyor.
Fazla kurabiyelerimizi saklama kaplarına koyup dipfrizdede muhafaza edebiliriz.
İstediğimiz zaman yada ani misafirlerimiz geldiğinde çıkartıp ikram edebiliriz.

, Ağızda Dağılan Tarçınlı ve Sade Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir