Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Ağızda Dağılan Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ-zeytinyağ karışımı
- 1 yumurtanın akı (Sarısı üzeri için)
- 1, 5 tatlı kaşığı sirke
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Ağızda Dağılan Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba🤗 Şip şak hazırlayabileceğiniz, kıyır kıyır, ağızda dağılan enfes bir pastane kurabiyesi tarifiyle geldim.
- Öncelikle yapıma geçmeden önce malzemeleri yarıya düşürerek yaptığımı belirtmek isterim. Şimdi yapıma başlıyoruz😊
- Un hariç tüm malzemelri yoğurma kabına alalım. Yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlayalım.
- Hamuru yoğururken bile pişince nasıl kıyır kıyır olacağını anlayacaksınız. Yumuşak, dağılan bir hamur olacak ama korkmayın.
- Hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben 2 şekilde yapmayı tercih ettim. Uzun çubuk ve minik toplar halinde kurabiyeye şeklini verdim.
- Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi hafif aralıklı olarak sıralayalım.
- Üzerilerine ayırdığımız yumurta sarısını fırçayla sürelim. Ben süslemek ve lezzet katmak için mavi haşhaş ve susam kullanmayı tercih ettim. Dilerseniz çörek otu da kullanabilirsiniz.
- 180 derece fırında altı-üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz kurabiyelere dokunmayalım parcalanabilir.
- Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra servis tabağına alalım ve bu güzelliğin tadını çıkaralım.
- Ben yarım ölçü yaptığımdan dolayı 1 tepsi çıkardım. Kalabalık misafirleriniz için ölçüyü artırıp 2 tepsi yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiyle kalın😊🌺