Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Simit

Ağızda Dağılan Tuzlu Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı sirke
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yumurtanın sarısı (Akı üzerine)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine ;
- Yumurta akı
- Susam
Ağızda Dağılan Tuzlu Simit Tarifi Yapılışı
- İlk olarak margarini elde yumuşayana kadar yoğuralım.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Şekillendirip elimizle simit şekli verelim.Yumurta akına batırdıktan sonra susama bulayıp fırına verelim.
- 180 derece fırında al üstü hafif kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 🌺
Çok lezzetli yedikçe yedirten ağızda dağılan bir kurabiye 🙂
Kandillerde içine 1 çay kaşığı mahlep ekleyip kandil simidi olarak da yapabilirsiniz.