«

Ağızda Dağılan Tuzlu Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay bardağı sirke
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yumurtanın sarısı (Akı üzerine)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine ;

  • Yumurta akı
  • Susam

Ağızda Dağılan Tuzlu Simit Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak margarini elde yumuşayana kadar yoğuralım.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  3. Şekillendirip elimizle simit şekli verelim.Yumurta akına batırdıktan sonra susama bulayıp fırına verelim.
  4. 180 derece fırında al üstü hafif kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun 🌺
    Çok lezzetli yedikçe yedirten ağızda dağılan bir kurabiye 🙂
    Kandillerde içine 1 çay kaşığı mahlep ekleyip kandil simidi olarak da yapabilirsiniz.

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Ağızda dağılan Tuzlu Simit

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *