«

Ağızda Eriyen Ballı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 120 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı arası un

İçi için;

  • 2 adet rendelenmiş elma
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Antep fıstığı

Ağızda Eriyen Ballı Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için gerekli olan rendelenmiş elma ve şekeri tavaya alıp hafif diri kalacak şekilde soteliyoruz.
  2. Ocağı kapatıp ceviz ve tarçınını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için gerekli malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir karıştırma kabına alıyoruz.
  4. Üzerine ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde ununu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz.
  5. 20 dk. buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  7. Ortasına parmağımızla delik açıp iç harçtan ekleyip, kapatıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 165 dereceye ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine bir fırça yardımıyla bal sürüp antepfıstığı serpiyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Dilerseniz yapılış videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz👇

Ağızda Eriyen Ballı Elmalı Kurabiye

Ağızda Eriyen Ballı Elmalı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *