Alman Kurabiyesi

Alman Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • 2 tepeleme su bardağı+1/2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya

Alman Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Kakao hariç tüm malzemelerimizi hamur kabımıza koyup yoğuruyoruz. (hafif sert bir hamurumuz olacak) Hamurumuzu ikiye ayırıp bir yarısına kakao ekleyip yoğuruyoruz. Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz. Cevizden biraz küçük parçalar alıp şekil veriyoruz. Üzerine şeker serpip 170 derecede pişiriyoruz. Hafif pembeleşsin yeterli oluyor. Fazla pişerse bisküvi gibi sertleşiyor. Bu ölçülerle 35 adet kurabiye çıkıyor.
Afiyet olsun.

, Alman Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir