Alman Kurabiyesi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Alman Kurabiyesi
Alman Kurabiyesi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 25.02.2016  |   Okunma : 94  |   Yorum : 0

Alman Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • 2 tepeleme su bardağı+1/2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya

Alman Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Kakao hariç tüm malzemelerimizi hamur kabımıza koyup yoğuruyoruz. (hafif sert bir hamurumuz olacak) Hamurumuzu ikiye ayırıp bir yarısına kakao ekleyip yoğuruyoruz. Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz. Cevizden biraz küçük parçalar alıp şekil veriyoruz. Üzerine şeker serpip 170 derecede pişiriyoruz. Hafif pembeleşsin yeterli oluyor. Fazla pişerse bisküvi gibi sertleşiyor. Bu ölçülerle 35 adet kurabiye çıkıyor.
Afiyet olsun.

, Alman Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi