Alman Simidi (Brezel)

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Alman Simidi (Brezel)
Alman Simidi (Brezel)

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 10.04.2015  |   Okunma : 150  |   Yorum : 0

Dünya mutfaklarında farklı şekil ve lezzetlerde simit örnekleri mevcut. Alman mutfağının ünlü simidi brezel bunlardan biri. Pretzel, brezn, breze olarak da adlandırılan bu özel simit türü, özgün şekli ve tadıyla ortaçağdan günümüze Alman mutfak kültürünün önemli bir parçası. Kolayca hazırlayabileceğiniz brezel tarifi ise şöyle:

BrezelMalzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Alabildiği kadar su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz şeker
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açıp içine 1 paket kuru maya ilave edip karıştırın. Daha sonra unun ortasına 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Birazda ılık su ilave edip ilk önce havuzun içini karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru uzun fitil olarak şeritler yapın. Daha sonra hamurun uç kısımlarını birleştirin.

Birleştirdiğiniz hamurun uç kısımlarını iç içe geçirip fırın tepsisine alın. Üzeri için bir kapta 1 yumurta sarısı, toz şeker ve zeytinyağı ilave edip karıştrın. Alman simitlerinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun…

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin