«

Dünya mutfaklarında farklı şekil ve lezzetlerde simit örnekleri mevcut. Alman mutfağının ünlü simidi brezel bunlardan biri. Pretzel, brezn, breze olarak da adlandırılan bu özel simit türü, özgün şekli ve tadıyla ortaçağdan günümüze Alman mutfak kültürünün önemli bir parçası. Kolayca hazırlayabileceğiniz brezel tarifi ise şöyle:

BrezelMalzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Alabildiği kadar su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz şeker
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açıp içine 1 paket kuru maya ilave edip karıştırın. Daha sonra unun ortasına 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Birazda ılık su ilave edip ilk önce havuzun içini karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru uzun fitil olarak şeritler yapın. Daha sonra hamurun uç kısımlarını birleştirin.

Birleştirdiğiniz hamurun uç kısımlarını iç içe geçirip fırın tepsisine alın. Üzeri için bir kapta 1 yumurta sarısı, toz şeker ve zeytinyağı ilave edip karıştrın. Alman simitlerinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun…

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *