«

Alman Usulü Kurabiye – Kıyır Kıyır Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Yumurta
  • 100 gram Margarin
  • 250 gram Un
  • 125 gram Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya Şekeri
  • Damla Çikolata veya farklı süsleyici şekerler

Alman Usulü Kurabiye – Kıyır Kıyır Tatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir kaba katı Malzemeleri (Un, Şeker, Kabartma Tozu, Vanilya Şekeri ve tuz) karıştırın.
  2. Yumurta ve Margarini ilave edip yoğurmaya başlayın. ( ilk başta zor yoğruluyor yoğurdukça hamur hale geliyor)
  3. Hamuru yoğurduktan sonra merdane yardımıyla açın ve istediğiniz kalıp şeklini kullanabilirsiniz.
  4. Yağlı kağıtı fırın tepsisine serip kurabiyeler dizin ve damla çikolataları kurabiyelerin üzelerine hafif batırın.
  5. Önceden ısıtılmış 170° fırında kurabiyelerin üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra 10 dakika soğumaya bırakın.

AFİYET OLSUN

Videolu Tarif YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz

Alman Usulü Kurabiye – Kıyır Kıyır Tatlı Kurabiye

Alman Usulü Kurabiye – Kıyır Kıyır Tatlı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *