«

Anneanne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurtanın beyazını ayırın)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 4-4, 5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Üzerine;

  • Ayırdığınız yumurta beyazı
  • 3 çorba kaşığı şeker

 

Anneanne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırın ve unu kontrollü olarak katarak ele yapışmayan kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun.
  2. Cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayın.
  3. Üzerine hafif bastırarak bir taraflarını önce yumurta akına, sonra şekere batırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  4. Önceden 5 dakika 230 derecede, sonra ısıyı 175 dereceye düşürerek 25-30 dakika kızartın.
    Annelerimizin bize, anneannelerimizin de onlara yaptıkları üzerleri hafif çatlak kurabiyeleri afiyetle yiyin.

Anneanne Kurabiyesi

Anneanne Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *