Annemin Kayısılı Kurabiyesi (El Değmeden)

Annemin Kayısılı Kurabiyesi (El Değmeden) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 10-15 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 80 gram margarin (ben 40 gr tereyağı 40 gr margarin şeklinde kullandım)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • Yaklaşık 1 su bardağı kırılmış fındık

 

Annemin Kayısılı Kurabiyesi (El Değmeden) Tarifi'nin Yapılışı

Hazırlamaya geçmeden önce kayısıları küçük küçük kesip kenara koyalım.
Yumurta, margarin, toz şeker ve vanilini mikserle 1-2 dk karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu ekleyerek 2 dk daha karıştırdıktan sonra kayısı ve fındıkları ekleyelim.
Tüm malzemeyi harmanladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsiye bir yemek kaşığı yardımıyla hamurdan parça parça koyalım.
Elinize alıp şekil vermenize gerek kalmıyor pişince doğal bir görüntüsü oluyor.
Ben biraz büyük parçalar koyduğum için 13 tane çıktı ama bu tariften 15-20 tane kurabiye çıkar.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
Çıkardıktan sonra iyice soğumalarını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

, Annemin Kayısılı Kurabiyesi (El Değmeden) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir