Kurabiye TarifleriMeyveli Kurabiye

Antep Fıstıklı Kesme Kurabiye Tarifi

Boş çay içemeyenleri görelim, işte tam sizler için çayınızı içerken yiyebilceğiniz saklaması uzun ömürlü bir lezzet artık sayfamızda Antep Fıstıklı Kesme Kurabiye tarifi.

Malzemeler:

  • 250 gram oda ısısında tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri icin;

  1. Yarım su bardağı Antep fıstığı
  2. Arzuya göre 2 yemek kaşığı şeker

 

Hazırlanışı:

  1. Yag ve şekeri mikserle 2 dakika kadar çirpiyoruz.
  2. Sonra yumurtaları birer birer kırarak çirpiyoruz.
  3. Un tuz ve ince çekilmiş Antep fıstığıni koyup güzelce karıştırıyoruz.
  4. Mini fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kurabiye harcını güzelce yayiyoruz.
  5. Üzerine bütün Antep fistiklarini serpip elimizle hafifçe bastiriyoruz ki fistiklar kurabiye pişince düşmesin.
  6. Arzuya göre 2 yemek kaşığı şekeri de serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pisiriyoruz.
  7. Soğuyunca dilediğimiz gibi kesiyoruz.
Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı