Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  •  125 gr yumuşak margarin
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  •  Yarım su bardağı irmik
  •  1 su bardağı un
  •  1 su bardağı iri kıyılmış Antep fıstığı

Üzeri için:

  •  Pudra şekeri

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

– Şeker ile margarini mikserle iyice karıştırıyoruz.
– Unu, irmiği ilave ediyoruz.
– Antep fıstığını rondodan iri kalacak şekilde geçiriyoruz.
– Hepsini iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
– Un az gelirse çok az daha ilave edebilirsiniz.
– Hamuru sitreçleyip 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
– Hamurdan fındık iriliğinde parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
– Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızaracak şekilde yaklaşık 12-15 dakika arası pişiriyoruz.
– Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.

AFİYET OLSUN:)

Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir