Kurabiye Tarifleri
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

- 125 gr yumuşak margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı iri kıyılmış Antep fıstığı
Üzeri için:
- Pudra şekeri
– Şeker ile margarini mikserle iyice karıştırıyoruz.
– Unu, irmiği ilave ediyoruz.
– Antep fıstığını rondodan iri kalacak şekilde geçiriyoruz.
– Hepsini iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
– Un az gelirse çok az daha ilave edebilirsiniz.
– Hamuru sitreçleyip 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
– Hamurdan fındık iriliğinde parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
– Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızaracak şekilde yaklaşık 12-15 dakika arası pişiriyoruz.
– Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)