«

Antep Usulü Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;

  • 300 gram ceviz içi
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Dış Harcı İçin ;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 paket toz vanilya
  • 3 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un (kurabiye hamuru kıvamında olacak)

Antep Usulü Kerebiç Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri katıp yoğurduktan sonra irmik ve unu da ekliyoruz.
  2. Bunlarla da iyice yoğurduktan sonra şekil kalıplarıyla içine ceviz harcını da bırakarak şekil veriyoruz.
  3. 200 derecede ki fırında 25 dakika piştikten sonra yenmeye hazır duruma geliyor. 🌼

Antep Usulü Kerebiç

Antep Usulü Kerebiç

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *