Arap Kurabiyesi Tarifi

Çeşit çeşit kurabiye tariflerini hepimiz seviyoruz. Misafirlerimize her seferinde farklı kurabiyeler sunmak hepimizi mutlu ediyor ve nu yüzden görüntüsü ve tadıyla farklılık yaratıcak bir tarif ile sizlerleyiz. Arap Kurabiyesi tarifi şimdi yayında.

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı (yoksa margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 ,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

 

Ekstra Malzemeler

Dış Kısmını İçin;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Hazırlanışı:

  1. Yağları, pudra şekerini yumurtayı elimizle iyice çırpıyoruz.
  2. Azar azar unu ve kabartma tozunu  ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
  4. Ceviz kadar parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 180 °C fırında kızarmadan pişirin.
  6. Çıktığında ılımasını bekleyin.
  7. Ilıkken karışım yaptığınız kakao ve pudra şekerine bulayın.
  8. Afiyet olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir