Kurabiye Tarifleri

Arapbaşı Kurabiye

Arapbaşı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 3 normal boy fincanlar şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya aldığı kadar un.

Üzerine;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kreması;

  • 2 su bardağı süt
  • 3-4 yemek kaşığı şeker kakao
  • 1-2 yemek kaşığı rengine bakarak ayarlanır
  • 1.5 tepeleme yemek kaşığı un ve nişasta
  • Bir kaç parça bitter çikolata.
  • Yarım paket vanilya
  • Biraz tereyağı hindistan cevizi

Arapbaşı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtayla şeker az karıştırılıp ,biraz un önce sonrada diğer malzemeler eklenip kurabiye kıvamına gelip yoğurma kabına yapışmayacak kadar un ilavesiyle birlikte iyice yoğurulur. Fırın tepsisine ya pişirme kağıdı serilir yada yağlanıp ceviz büyüklüğünde parçalar alınan hamur yuvarlanıp tepsiye dizilir.
ÜZERİNE ;1 bardakta sıcak suyun içinde eritilen şeker ılık kurabiyelerin üzerine kaşıkla dökülür.
KREMASI İÇİN; Süt, şeker ve kakao ocağa konup un nişasta eklenip pişirilir. Çikolatalar ve biraz tereyağı atılıp karıştırılır, ocaktan indirilince yarım paket vanilya dökülüp biraz ılınması beklenip kaşıkla kurabiyelerin üstüne dökülür. Hindistan cevizi de üstüne serpiştirilip servis yapılır. Yapanların eline sağlık yiyenlere afiyet olsun.

, Arapbaşı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı