«

Armutlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 Paket Vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

İçi İçin:

  • 4 adet armut
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri

Armutlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İçi için; armutların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim ve ocaktan alalım.Sonra cevizi edip karıştıralım.
  3. Bir kaba tereyağını ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım.
  4. Üzerine 3 yemek kaşığı suyu da ilave ediyoruz vanilya  ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  5. Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yassılayalım.
  7. Yuvarladığımız hamuru sebze dilimleyicisinin üzerine koyuyoruz.
  8. Elimizle hamuru genişletiyoruz.
  9. Kurabiyelerin kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan Armutlu Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
    Afiyetle Olsun.

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Armutlu Kurabiye Tarifi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *