Kurabiye Tarifleri
Asla Bayatlamayan Kıyır Kıyır Ay Çekirdekli Tuzlu Kurabiye
Asla Bayatlamayan Kıyır Kıyır Ay Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yumurtanın akı
- Soyulmuş ay çekirdeği
- Susam
- Çörek otu
Asla Bayatlamayan Kıyır Kıyır Ay Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Bir kaseye oda sıcaklığındaki tereyağı alınır. Sıvı yağ, sirke, tuz, mahlep, şeker ilave edilir.
- Bu karışım biraz karıştırılır ve daha sonra un ve kabartma tozuda eklenir.
- Hamur bir güzel yoğurulur, iki parça yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla hamur çok ince olmayacak şekilde açılır.
- Bir çay bardağı yardımıyla hamurlara yuvarlak şekil verilir, daha sonra yumurta akları bir kaseye alınır ve başka bir kasede de ay çekirdeği susam ve çörek otu karıştırılır.
- Yuvarlak şekil verilen kurabiye hamurları önce yumurta akına daha sonra ay çekirdekli karışıma batırılarak tepsiye dizilir.
- 180 derecede 25 dk pişirilir, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ❤