Ay Çöreği Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 5 adet kuru incir
  • 1 avuç fındık
  • 2 su bardağı  kakaolu kek (önceden kalmış kekleri kullandım)
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Ay Çöreği Tarifi'nin Yapılışı

Önce iç harcımızı hazırlıyoruz eğer incirleriniz çok sertse 5 dk sıcak suda bekletin. Kuru üzümlerimizi iyice yıkıyoruz ,suyunu süzüp karıştırma kabına alıyoruz. İncirleri küp küp doğrayıp üzümlerin üstüne ekliyoruz fındıklarımızı da kırıp kekle birlikte meyvelerin üstüne koyup süt ve yağımızla birlikte iyice karıştırıyoruz ,birbirine tutacak şekilde olacak ama hamur gibi de çok cıvık olmayacak kıvamı. Sonra hamurumuzdaki tüm sıvı malzemeleri başka bir karıştırma alıp unla birlikte yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 2 bezeye ayırıp bezenin birini açmaya başlıyoruz açtığımız hamurun ucuna harçtan koyup bir kere hamurla birlikte çevirip bıçakla kesiyoruz açtığımız hamurdan ayrılıyor, kıvırdığımız hamuru istediğimiz boyda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz, tüm hamur bitene kadar yaptıktan sonra 170 derece ısıtılmış fırında ustu hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. İlk çıktığında biraz yumuşak oluyor ama soğudukça hafif sertleşiyor, hamurumuz. Ağızda dağılan bir hamur değil zaten dışı hafif sert içi yumuşak oluyor. Afiyet olsun.

, Ay Çöreği www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir