Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • *Bir paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • *3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • *1 su bardağı pudra şekeri
  • *1 paket kabartma tozu
  • *3 yemek kaşığı kakao
  • *Aldığı kadar un(yaklaşık olarak 3 su bardağı kadar)

Ayıcık Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Kakao hariç tüm malzemeleri geniş bir kapta yoğurup hamuru hazırlayalım. Hamurun 3 ’te birini ayıralım fazla olan hamura kakaoyu ekleyip tekrardan yoğuralım. Kakaolu hamuru merdane yardımıyla açalım. Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde keselim beyaz hamuru da açıp soda kapağı yardımıyla keselim. Sonra beyaz hamurdan iki tane alıp kakaolu hamurun altına yerleştirip hafifçe bastırıp kulakları hazırlayalım. Ağzı için; beyaz hamuru kakaolu hamurun üstüne koyup hafifçe bastıralım. Sonra gözünü yapalım, beyaz hamurdan minicik toplar yapıp göz kısmını oluşturalım. Kakaolu hamurdan da minicik top yapıp göz için koyduğumuz beyaz hamurun üzerine koyalım. Burnu içinde kakaolu hamurdan top yapıp burnunu belirleyelim kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim be önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
-Afiyet Olsun, Ayıcık Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir