Ayıcık Kurabiye Tarifi

Ayıcık Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1, 5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta tercihen mısır
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Kaju fıstığı veya badem

Ayıcık Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Merhabalar özellikle çocukların beğeneceği ve misafirlerinize tatlımı tatlı şirin mi şirin kurabiyeler yapmaya neder siniz ?
Tadı da görüntüsü kadar güzel isterseniz yapımına geçelim hemen.
Oda ısısında yumuşamış margarini un hariç diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz daha sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan sert bir hamur elde ediyoruz. Yani mantı hamuru gibi.
Elde ettiğimiz hamuru 2 eşit parçaya bölüp merdaneyle açıyoruz .Kalıpla hamurdan şekiller çıkartıp çöp şiş (ben şiş kullandım) veya kürdanla göz ve burun için delikler açıyoruz .Ayrıca ben şişin arka kısmı ile kulaklarına hafifçe bastırıp kulak için yuvarlaklar yaptım .Şart değil ama daha gerçekçi oldu. Ayıcıkların kucağına kaju veya bademleri yerleştirip kollarını kavuşturuyoruz.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip üstü hafif değişti mi çıkarıyoruz. Size pişmemiş gibi gelebilir .Ama soğuyunca sertleşiyor. Ayıcıklar tamamen soğuduğu da tepsiden alın ki dağılmasın afiyet bal şeker olsun. Sizi seviyorum kendinize iyi davranın. , Ayıcık Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir