Kurabiye Tarifleri
Aynı Hamurdan 2 Farklı Kurabiye
Aynı Hamurdan 2 Farklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı kavrulmuş susam+1 tatlı kaşığı kavrulmamış susam + 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
Beyaz kurabiyenin üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Aynı Hamurdan 2 Farklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuralım.
- Hamuru iki eşit parçaya bölelim.
- Yarısını yağlı kağıtın içinde merdane ile açalım.
- Kare kesme aparatı ile keselim.
- Üzerine küçük çiçek kesme aparatı ile şekiller kesip yerleştirelim.
- Tam orta kısmına 3-4 çörek otu yerleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- DİĞER yarısı için: kavrulmuş susam, çörek otu, ve kavrulmamış susamı bir kapta güzelce karıştıralım.
- Ayrı bir kasede 1 çay bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı pekmezi karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlalayalım önce pekmezli suya daha sonra susamlı karışıma bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirelim.