Badambura Tarifi

Badambura Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

  • 900 gram un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • Aldığı kadar ılık süt (2-3 bardak civarı)

İçi için:

  • 3 su bardağı ince kıyılmış ceviz ve ya badem
  • 2. 5 su bardağı toz şeker
  • Vanilya
  • Hil

Yağlamak için:

  • 350 gram eritilmiş tereyağ

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Badambura Tarifi'nin Yapılışı

Hamur yoğrulup mayalanması için üstünü örtüp kenara alınır. İç harcı hazırlanır .Bu arada.
Ceviz, toz şeker, vanilya ve hil bir kasede güzelce karıştırılır.
Mayalanmış hamurdan 10 beze yapılır. 5-5 iki porsiyon olacak. Öncelikle ilk 5 bezeyi tek tek incecik açıp,her açılan bezenin üstünü güzelce yağlayıp üst üste serilir..En son (besinci)bezeyi de üstten serip yağladıktan sonra sıkça dürüm sarar gibi sarılır.2 parmak kalınlığında doğranıp dikey şekilde yassılaştırıp iç harcından 1 kaşık koyup kenarlarından sıkıca kapatılır.Katmer tarafı üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.Biraz da tepside mayalandırdıktan sonra 180 derecelik ısıtılmış fırında altları pembeleşinceye kadar pişirilir.Üst kısmının kızarmamasına dikkat edin.Kalan 5 beze de aynı şekilde tekrar edilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.Anlaşılmadık bir şey olursa sora bilirsiniz.Afiyet olsun.

, Badambura Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir