Bademli Ay Kurabiye

Bademli Ay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 200 gr un
  • 1 bıçak ucu kabartma tozu
  • 100 gr şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 100 gr toz badem

Ayrıyetten ;

  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilin şekeri

Bademli Ay Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Un ve kabartma tozunu karıştırın. Diğer hamur malzemelerini ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Sonra ceviz den küçük parçalara bölüp uçları daha ince ortası daha kalın olacak şekilde hazırlayıp içe doğru kıvırıp ay şekli verin. Kurabiyeler fırından ilk çıktıklarında yumuşak olacaklar, fakat soğudukça sertleşecekler.
  4. Pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerin 3 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve dikkatli bir şekilde pudra şekerine bulayın.

Bademli Ay Kurabiye

Bademli Ay Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir