Bademli Ay

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Bademli Ay
Bademli Ay

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 12.04.2015  |   Okunma : 96  |   Yorum : 0

Malzemeler

  • 100 gr. tuzsuz badem,
  • 210 gr. margarin,
  • 275 gr. un,
  • 75 gr. pudra şekeri,
  • 1 paket vanilya,
  • 150 gr. üstü için pudra şekeri.

Yapılışı
Bademleri cezveye koyun ve suda kaynatın. 10 dakika kadar soğuk suya tutun. Kabuklarını soyup, robotta ince kıyın. Unun içine paket margarini koyup bıçakla kıyın. 75 gr. şekeri ve kıyılmış bademi ilave edip, yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın, elinizle yuvarlayıp ay şeklini verin. Ortalama 2 cm. kalınlığında olsun. Yağsız tepsiye dizdikten sonra, soğuk fırına, 180 dereceye ayarlayıp, fırına verin. 45 dakika pişirerek servis tabağına alıp, vanilya ile 150 gr. pudra şekerini karıştırın. Üstüne bolca serpin. Afiyet olsun…

* Tatlı tarifi Sayın Eyüp Kemal Sevinç ’ten alınmıştır.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi