«

Malzemeler

  • 100 gr. tuzsuz badem,
  • 210 gr. margarin,
  • 275 gr. un,
  • 75 gr. pudra şekeri,
  • 1 paket vanilya,
  • 150 gr. üstü için pudra şekeri.

Yapılışı
Bademleri cezveye koyun ve suda kaynatın. 10 dakika kadar soğuk suya tutun. Kabuklarını soyup, robotta ince kıyın. Unun içine paket margarini koyup bıçakla kıyın. 75 gr. şekeri ve kıyılmış bademi ilave edip, yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın, elinizle yuvarlayıp ay şeklini verin. Ortalama 2 cm. kalınlığında olsun. Yağsız tepsiye dizdikten sonra, soğuk fırına, 180 dereceye ayarlayıp, fırına verin. 45 dakika pişirerek servis tabağına alıp, vanilya ile 150 gr. pudra şekerini karıştırın. Üstüne bolca serpin. Afiyet olsun…

* Tatlı tarifi Sayın Eyüp Kemal Sevinç ’ten alınmıştır.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *