«

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı badem
  • Yarım çay bardağı kadar damla çikolata

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabına yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu güzelce karıştırıp harmanlayalım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru yağlı kağıt üstünde yarım cm kalınlığında açalım.
  4. Kalıp yardımıyla ayıcıklar çıkaralım.
  5. Ayıcıkların göbeğine badem koyup, kol kısımlarını bademin üstüne kapatalım. Göz yerlerine damla çikolata koyalım.
  6. Ağız kısmını kürdanla delik açalım.
  7. 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim. Yaklaşık 30-35 adet kurabiye oluyor😊🍪🍪

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bademli Ayıcıklı Kurabiyeler

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *