Bademli Kesme Un Kurabiyesi

Bademli Kesme Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı badem unu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve çiğ badem

Bademli Kesme Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri güzelce yoğurup unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamuru kalın bir biçimde merdaneyle açıp kareler kesin.
  3. 160 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişirin.
  4. Soğuyan kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve çiğ badem ile süsleyin.

Deneyenlere afiyet olsun.

Bademli Kesme Un Kurabiyesi

Bademli Kesme Un Kurabiyesi

Bademli Kesme Un Kurabiyesi

Bademli Kesme Un Kurabiyesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir