Kurabiye Tarifleri

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı iri kırılmış badem
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2. 5-3 su bardağı)

Üzeri İçin ;

  • Bütün badem

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır) Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına oda ısısındaki yumuşak margarini, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
  2. Sonra kırılmış bademleri ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  3. En son kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekliyoruz ,  yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru merdane yardımıyla ne kalın ne ince olacak şekilde inceltiyoruz ve kalıp yardımıyla şekiller elde ediyoruz.
  5. Yapmış olduğumuz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine birer tane badem koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

    Yemesi çok eğlenceli yedikçe yedirten bir tarif. yıllar önce bir arkadaşımdan almıştım bu tarifi sizlerde mutlaka denemelisiniz. Beğeneceğinizi umuyorum.
    Şimdiden afiyet olsun.

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı