Kurabiye Tarifleri
Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır)

Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı ya da margarin
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı iri kırılmış badem
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2. 5-3 su bardağı)
Üzeri İçin ;
- Bütün badem
Bademli Kurabiye (Kıtır Kıtır) Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına oda ısısındaki yumuşak margarini, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
- Sonra kırılmış bademleri ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- En son kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekliyoruz , yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
- Hamuru merdane yardımıyla ne kalın ne ince olacak şekilde inceltiyoruz ve kalıp yardımıyla şekiller elde ediyoruz.
- Yapmış olduğumuz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine birer tane badem koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Yemesi çok eğlenceli yedikçe yedirten bir tarif. yıllar önce bir arkadaşımdan almıştım bu tarifi sizlerde mutlaka denemelisiniz. Beğeneceğinizi umuyorum.
Şimdiden afiyet olsun.