Kurabiye Tarifleri
Bademli Kurabiye

- 50 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Un
- 1 çay bardağı badem içi
Edirnenin meşhur ağızda dağılan badem kurabiyesidir. Denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle oda sıcaklığında erimiş yağları pudra şekeriyle karıştırıyoruz. Ardından diğer malzemelerimizi katıp kulak memesinden az daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. En son badem içlerimizi de katıp hamurumuzu hazır hale getirip ay şeklindeki kalıbımızla şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Fırından sıcak halde çıkardığımız kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz 🙂
, Bademli Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.