Bademli Üzümlü Kurabiye (Kavala )

Bademli Üzümlü Kurabiye (Kavala ) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş veya file badem
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Hamuru toparlamak için un

Bademli Üzümlü Kurabiye (Kavala ) Tarifi'nin Yapılışı

Kavala en çok sevdiğim kurabiye çeşitlerinden biri olduğu gibi sanırım .Blenlerinde sevdiği bir lezzet olsa gerek işte buda benim tarifim. İlk başta genişte bir tavaya 2 su bardağı un, iri kırılmış badem ve badem tozu 3 ü bir arada karıştırarak güzelce kavrulur .Dikkat ediyoruz yakmıyoruz.Soğuması için bekletilir.Yoğurma kabına pudra şekeri ve yumuşak tereyağ alınır .Mikser ile güzelce çırpılır .Kavurduğumuz un badem karışımları eklenir .Üzüm ve kabartma tozu ve vanilya eklenir .Yoğurulur .Eğer hamurumuz toparlanmadıysa tekrardan un eklenir ve toparlanır. Hamurunuzu tezgaha alırız ve merdane yardımı ile 1 santim kalınlığında açarız ve istediğiniz şekillerde kesip aralıklı olarak tepsiye dizilir. 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip çıkarıyoruz.Soğuyunca pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

, Bademli Üzümlü Kurabiye (Kavala ) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir