BADEMLİ VE ELMALI KURABİYE

Bademli ve elmalı kurabiye tarifi için malzemeler

• 200 g margarin
• 1.5 çay bardağı toz şeker
• 3 su bardağı un
İç harcı için
• 1 su bardağı iri kırılmış badem içi
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 orta boy elma (Rendelenip suyu iyice süzülmüş)
Üzeri için
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Bademli ve elmalı kurabiye Nasıl Yapılır

  • İç harcı için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarini ve pudra şekerini yoğurma kabına alın. Çatalla karıştırıp azar azar un ekleyerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içi çukur hamurlar hazırlayın. İç malzemeyi bu hamurların içine paylaştırın. Hamurun açık tarafını kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkartın ve ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerlerine serpin. Bademli ve elmalı kurabiye hazır.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir