Kurabiye Tarifleri
Bahar Kurabiyesi

Bahar Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
- Fındık
- Susam
Bahar Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Kakao hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırıp azar azarda unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
- Sonra hamurumuzdan portakal büyüklüğünde koparıp bir kenara ayıralım. (üzerine çiçek modeli vermek için)
- Sonra kalan hamura kakao ilave edip yoğuralım sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp susama bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiyelerimizin üzerine resimdede gördüğünüz gibi çukurlar açalım.
- Ayırdığımız hamuru yine resimde gördüğünüz gibi yağlı kağıt arasına koyalım.
- Oklavayla açalım sonra çiçek aparatımızla resimdeki gibi çiçekler yapalım ve üzerlerine koyup fındıklarıda ortalarına yerleştirelim .
- Önceden ısıttığımız 170 derece fan ayarındaki fırında kontrollü bir şekilde 15 20dk pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğuyuncaya kadar dokunmayalım ki kırılmasın. AFİYET OLSUN.