Kurabiye Tarifleri
Baharatlı Dereotlu Kurabiye
Baharatlı Dereotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
- 1 yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı silme mahlep
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3, 5 su bardağı un
- 1 tutam ince ince kıyılmış dereotu
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş ya da çörek otu
Baharatlı Dereotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve zeytin yağını geniş bir kapta karıştırın.
- Diğer tüm malzemeleri dereotu hariç sırayla ekleyin.
- En son olarak yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğurun.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelince dereotunu ekleyin.
- Yağlı kağıdı serdiğiniz tezgahta merdane ile hamuru yayın istediğiniz bir kalıpla şekil verin.
- Kurabiyeleri yine yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp haşhaş serpilebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.